El cinema

La trajectòria en la programació de cinema en versió original de la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró fixa els seus antecedents en la programació estable de cinema al Teatre Monumental i en la Mostra de Cinema (32 edicions). El context de l'oferta cinematogràfica a la ciutat, però, ha canviat en els darrers anys: la majoria de cinemes comercials han tancat les portes; els que han sobreviscut són multisales que han accentuat la seva tendència comercial en l'oferta cinematogràfica i, paral·lelament, han sorgit a la ciutat entitats dedicades a l'oferta de cinema (també en VO) o en el tercer sector.

Aquest context ha fet que es plantegés una oferta cinematogràfica en versió original conjunta a la ciutat que comparteixi l'objectiu cultural dels títols programats.

En aquest sentit, la Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró signa el 2013 un acord amb l'Associació Cultural Foment Mataroní per tal de proposar la programació de cinema en VO de manera conjunta amb els experts de la Taula de cinema, a la sala del Foment Mataroní.

Els eixos bàsics amb què es basa la programació de cinema són:


1. Pel·lícules de cartellera
pel·lícules de cartellera, estrenes, preestrenes

2. Documentals
pel·lícules documentals (biotòpics, històriques, etc)

3. Produccions independents i d'autor
cinema europeu i català
pel·lícules de nous realitzadors i nous llenguatges cinematogràfics


Programació estable de cinema i activitats paral·leles

L'objectiu d'aquest contracte és poder seguir oferint pel·lícules en versió original de qualitat amb la voluntat de poder sumar-hi activitats paral·leles sempre que això sigui possible. L'activitat "Parlem de la pel·lícula" pretén afegir un plus a les sessions de cinema: la presentació de les pel·lícules a càrrec de crítics i experts (els integrants de la Taula de cinema, periodistes especialistes, etc.) i també, ocasionalment, convidar el director, actor, productor o guionista de la pel·lícula.


Informació d'interès

Les sessions estan previstes el tercer dijous de cada mes, a les 20.30 h.

Preus
Sessió: 6 euros (5 euros estudiants, Xarxa de biblioteques, Carnet blau)
Abonament: 30 euros (10 entrades, màxim dues entrades per sessió).
Venda anticipada: Direcció de Cultura de l'Ajuntament de Mataró
(de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimecres a divendres, de 18 a 20 h), al Foment Mataroní, i des d'una hora abans a la taquilla del Foment Mataroní (c. Nou, 11).

Direcció de Cultura
c. de Sant Josep, 9
08302 Mataró
tel. 937 582 361
cultura@ajmataro.cat

Venda d’entrades:
Oficines de Cultura
c. de Sant Josep, 9
De dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de dimecres a divendres de 18 a 20 h

Foment Mataroní
c. Nou, 11
08301 Mataró
tel. 937 90 34 50

Venda d'entrades:
a oficines i a la taquilla des d'una hora abans de la sessió.