Rutes i visites guiades

A Mataró trobareu rutes i visites guiades amb les que descobrireu els indrets més singulars i les propostes patrimonials més interessants per gaudir de la cultura durant tot l’any: el llegat modernista de la mà d’un arquitecte únic com Josep Puig i Cadafalch, la bellesa i l’expressivitat de les pintures d’Antoni Viladomat del conjunt barroc dels Dolors; les restes arqueològiques d’una vila romana de l’antiga ciutat d’Iluro, els inicis i l’evolució del tèxtil a la ciutat, les noves energies i, per descomptat, les històries de navegants, pescadors i d’altres personatges històrics que han estat units a la mar.

Per a més informació, inscripcions i reserves: Oficina de Turisme de Mataró

 • Clos Arqueològic de Torre Llauder

  Us proposem una visita guiada a les restes d’una de les vil·les senyorials del territori de la Iluro romana. Coneixereu les seves dependències i habitacions, com l’atri, el triclini, el tablini, el pati porticat, els banys o les latrines. El clos arqueològic de Torre Llauder, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, és un dels jaciments de referència a la nostra comarca.

  drac
  Ramon Manent ©

  [X] tancar desplegable
 • Museu de Mataró

  Si visiteu el Museu de Mataró fareu un recorregut per la història de la ciutat i de la comarca a través dels objectes conservats. L’exposició permanent mostra una aproximació a la Mataró d’època romana que les excavacions dels darrers anys han permès conèixer millor i un recorregut per la història de la ciutat des dels temps medievals i moderns fins a l’actualitat.

  museu de mataró
  Eusebi Escarpenter ©

  [X] tancar desplegable
 • Ca l'Arenas, Centre d'Art del Museu de Mataró

  La visita guiada al centre d’art us permetrà descobrir la important col·lecció d’art del Museu de Mataró. Ca l’Arenas presenta el seu fons amb exposicions temàtiques que van variant cada curs i també s’hi poden veure exposicions temporals durant tot l’any.
  Consulteu l’agenda.

  drac
   

  [X] tancar desplegable
 • Arqueologia i ciutat

  D’Iluro a Mataró. Ruta pel centre històric de la ciutat per tal de conèixer com era la Iluro romana tot recorrent alguns dels jaciments arqueològics conservats: la muralla, els banys públics i el sistema de clavegueram.


  [X] tancar desplegable
 • Rutes audioguiades

  La ruta audioguiada per Mataró us permetrà descobrir, al vostre aire, l’empremta dels romans, les restes de les muralles, l’encant especial dels carrers i de les places barroques, els edificis neoclàssics i l’arquitectura modernista de Puig i Cadafalch, un dels màxims exponents del modernisme català. A l’Oficina de Turisme de Mataró us cediran gratuïtament l’aparell d’audioguia. Per ampliar la visita es pot accedir a l’interior d’alguns dels recursos patrimonials: Museu de Mataró, Can Palauet, Clos Arqueològic de Torre Llauder, Casa Coll i Regàs, Conjunt dels Dolors i Nau Gaudí, en horaris d’obertura.
  Consulteu l’agenda.


  [X] tancar desplegable
 • El Modernisme a Mataró

  Ruta per conèixer l’època del Modernisme a Mataró i els principals arquitectes del moment, en especial Josep Puig i Cadafalch. Passejant per la ciutat descobrireu, entre d’altres, el saló de sessions de l’Ajuntament, el mercat d’El Rengle, la botiga La Confianza i la joia del Modernisme a Mataró: la casa Coll i Regàs.


  [X] tancar desplegable
 • Ruta Puig i Cadafalch. Mataró-Argentona

  Ruta per carrers i cases de la ciutat de Mataró i la vila d’Argentona amb un fil conductor: la vida i l’obra de Josep Puig i Cadafalch a les poblacions on va néixer i estiuejar. Entre d’altres, visitareu el saló de sessions de l’Ajuntament de Mataró, la casa Coll i Regàs, la casa d’estiueig de l’arquitecte i can Garí.


  [X] tancar desplegable
 • Basílica de Santa Maria i Conjunt dels Dolors

  Visita guiada de les principals obres arquitectòniques i artístiques del barroc mataroní. El Conjunt dels Dolors, format per la capella, la cripta, la sagristia, la sala de juntes i el cor conserven els magnífics frescos i teles pintats per Antoni Viladomat el segle XVIII. També podreu conèixer en profunditat totes les seccions del Museu Arxiu de Santa Maria.

  drac
  Ramon Manent ©

  [X] tancar desplegable
 • Ruta del mar

  Una passejada guiada pel passeig marítim permet descobrir en una pinzellada la vinculació de Mataró amb el mar: la seva tradició marítima, l’entorn natural de la costa, les transformacions i modernitzacions del litoral i també els personatges històrics de la ciutat relacionats amb el mar. És una ruta plena d’anècdotes inesperades i de dades sorprenents que descobrireu tot passejant arran del mar.


  [X] tancar desplegable
 • Rutes sobre rodes per Mataró

  El Segway és una alternativa innovadora i divertida per realitzar rutes. En només cinc minuts s’aprèn a conduir i té una mobilitat i maniobrabilitat que permeten accedir a qualsevol lloc. Totes les rutes es realitzen amb la companyia d’un guia, que anirà destacant els punts d’interès durant el recorregut. S’ofereixen diverses alternatives, tant en recorreguts urbans com en paratges naturals.


  [X] tancar desplegable
 • Instal·lació solar fotovoltaica de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra

  L’edifici de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra incorpora un sistema fotovoltaic per tal d’aconseguir l’aprofitament al màxim de l’energia solar. Amb aquesta visita guiada coneixereu entre d’altres, tot el funcionament d’aquest sistema i la seva producció d’energia elèctrica i tèrmica.


  [X] tancar desplegable
 • Mataró, ciutat des de 1702

  Recorregut pel centre històric de la ciutat per conèixer les condicions que portaren Mataró a esdevenir una de les poblacions capdavanteres de Catalunya durant els segles XVII i XVIII. Podreu observar les transformacions socials i urbanístiques a partir de la concessió del títol de ciutat fa més de 300 anys fins a la ciutat del segle XXI.

  drac
  Ramon Manent ©

  [X] tancar desplegable
 • Rutes a la carta

  Mataró també disposa d'una oferta variada de rutes a la carta per a grups per ajudar-te a descobrir el seu ric patrimoni.


  [X] tancar desplegable
Oficina de Turisme
La Riera, 48
08301 Mataró
tel. 937 582 698
turisme@ajmataro.cat
www.visitmataro.cat