Participa

Més enllà de ser espectador o usuari de l’activitat cultural de la ciutat, també pots participar-ne directament de maneres diverses.

D’una banda, pots formar part d’alguna de les comissions que organitzen les festes de la ciutat: la Comissió de Carnestoltes, les comissions de Les Santes. Festa Major de Mataró; o també pots esdevenir voluntari per participar en actiu en les tasques pròpies de cada festa: Les Santes, els Reis, Carnestoltes, Sant Jordi...

D’altra banda, les figures i colles institucionals també disposen de llistes d’inscripcions per formar-ne part, bé com a músic, bé com a portador.
Els períodes d’inscripció s’obren els mesos d’abril i d’octubre, moment en què s’habilitarà el sistema telemàtic per fer la inscripció, que també es podrà fer de manera presencial a les oficines de la Direcció de Cultura.

Podeu consultar la normativa bàsica d’inscripció i incorporació a les comparses institucionals al document adjunt.
Les comparses són: Diablesses, Tabalers do Maresme, Momeroteta, Momerota, Grallers de les Momerotes, Tabalers de la Momerota, Dragalió, Tabalers del Dragalió, Drac, Tabalers del Drac, Nans, Responsables de Nans, Gegants, Flabiolaires, Àliga i Ministrils.

Finalment, amb la creació dels Consells Municipals de Participació, el Consell Municipal de Cultura ha proposat diverses taules de treball obertes a la participació ciutadana.
Aquestes són: patrimoni cultural, lectura pública, formació en arts escèniques, Amics del Teatre Monumental, cinema, cultura popular i Pacte per la cultura.

Si esteu interessats en formar-ne part, feu la sol·licitud adreçant un correu electrònic a l’adreça cultura@ajmataro.cat.
Podeu consultar tota la informació sobre els Consells Municipals aquí.