Mataró, ciutat de festes

Sergio Ruiz, Marga Cruz ©

Mataró viu intensament el seu calendari festiu. La gent participa dels actes organitzats al carrer i nombroses entitats i ciutadans participen de forma activa en l’organització i gaudiment dels principals actes del cicle festiu mataroní.

En aquest espai del web trobareu els principals actes que marquen el calendari festiu de Mataró: Nadal i Cavalcada de Reis d'Orient, els Tres Tombs, Carnestoltes, Setmana Santa, Sant Jordi, Les Santes Festa Major de Mataró i Sant Simó.

A la ciutat tenim un seguici festiu ric que protagonitza diversos actes del calendari festiu anual. Les comparses institucionals i el caire dels actes en què participen fan que Mataró sigui una ciutat referent de la cultura popular i tradicional de la geografia catalana.

També tenim endegat el projecte de Casa de la Cultura Popular i Tradicional. La necessitat de centralitzar i fer difusió i pedagogia de tota l’activitat d’arrel tradicional ha fet que des de la primavera de 2013 l’Ajuntament en promogui la seva creació. Serà un nou equipament cultural per a la ciutat que esdevindrà un espai d’exposició, de relació, de coneixement i de protecció del patrimoni festiu de Mataró.

La Direcció de Cultura treballa conjuntament amb la Taula de Cultura Popular i Tradicional, un dels òrgans participatius del Consell de Cultura de la ciutat. Esdevé un espai d’interacció entre entitats culturals de l’àmbit, i s’hi treballa el desenvolupament del projecte de la Casa de la Cultura Popular i Tradicional.

Podeu participar de diverses maneres en el manteniment i enriquiment del nostre calendari festiu i dels elements i actes que en formen part: sortint al carrer, participant als actes, formant part d’entitats, comissions, grups de treball i equips de voluntaris... tots imprescindibles per fer possible la celebració, persistència i renovació del nostre calendari festiu i del nostre patrimoni tradicional i cultural.

Direcció de Cultura
c. de Sant Josep, 9
08302 Mataró
tel. 937 582 361
cultura@ajmataro.cat

Horari d'atenció al públic
de dilluns a divendres,
de 9 a 14 h
de dimecres a divendres,
de 18 a 20 h
Durant el mes d’agost,
de 9 a 14 h.