Enllaços d'interès

Sala Cabanyes
La Sala Cabanyes, secció teatral del Centre Catòlic, és una entitat amb prop de cent anys d’història i una referència en la vida cultural de Mataró i del teatre amateur. Nascuda oficialment el 1933, des de 1916 representa “Els Pastorets de Mataró”, un espectacle que és Patrimoni Cultural de la Ciutat. La Sala és també un espai on l’activitat cultural serveix de plataforma d’integració social, implicació ciutadana i col·laboració intergeneracional i on durant cada temporada s'hi preparen entre 7 i 9 muntatges de producció pròpia. A l’entitat, que compta amb més de 500 membres actius, s’hi transmeten valors com el treball en equip, l’autodisciplina i l’estima per la cultura.
www.salacabanyes.cat

La Saca
L’escola de teatre de la Sala Cabanyes, La SaCa, és l’eina que té l’entitat per potenciar la formació i el reciclatge constant entre els seus membres. Creada l’any 2000 sota la direcció de Toni Grané i actualment dirigida per Marc Molina, acull alumnes a partir de 6 anys. La SaCa fa cursos i monogràfics intentant aplicar a tota hora el rigor, la seriositat i la professionalitat del teatre. A més, la Saca també centralitza tot allò que té a veure amb la formació dins l’entitat, d’infants i adults, tant pel que fa a la interpretació com a les altres branques del teatre. Amb els anys, la Saca ha ampliat les seves activitats amb una Aula de Lectura Teatral dirigida a aquelles persones que volen aprofundir en el coneixement dels textos i la lectura en veu alta.
www.salacabanyes.cat

Centre de formació teatral El Galliner
El Centre de formació teatral El Galliner és l'única escola de teatre de tota la província de Girona que ofereix una formació global continuada (avalada per l'Associació Catalana d'Escoles de Teatre). Fundada el 1990, imparteix un ampli ventall de cursos a centenars d'alumnes, procedents de múltiples localitats de les comarques gironines.
www.elgalliner.cat

Aula Municipal de Teatre de Lleida
L'Aula és un centre d'ensenyament teatral amb una trajectòria de 30 anys i que dóna servei a aquelles persones que d'una manera lúdica o professional s'atansen a la nostra escola per descobrir els secrets del teatre a les comarques de ponent.
www.auladeteatre.net

Institut del Teatre
L'Instiut del Teatre és un centre públic dedicat a la formació superior en arts escèniques. Creat el 1913 per Adrià Gual pertany a la Diputació de Barcelona.
www.institutdelteatre.org

L'Escorxador
El Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida té, entre els seus objectius, afavorir l'accés a les arts escèniques, donar a conèixer la creació contemporània i afavorir l'accés a la formació en arts escèniques. Forma part del projecte projecte Apropa Cultura.
www.paeria.cat

Ca l'Estruch
L'Estruch de Sabadell és un centre que treballa amb la ferma voluntat de ser un referent en l'acolliment i suport als creadors, especialment pel que fa a la dansa, la imatge i les arts visuals tant a nivell de Catalunya com de la resta de l'Estat i, fins i tot, internacionalment.
www.lestruch.cat

El Graner
El Graner és el centre creació i aprofundiment del llenguatge del cos i del moviment. Emmarcat dins el programa Fàbriques de Creació de l'Ajuntament de Barcelona, compta amb una gestió del Mercat de les Flors, amb la col•laboració de l'APDC i l'ACPDC. El Graner, actua en base a diferents línies de treball per incidir en el teixit creatiu des de diferents contextos. Els eixos principals del Graner són: creació, internacionalització, pensament, educació i proximitat.
www.granerbcn.cat

L'altra programació (L.A.P.)
L'Altra Programació (L.A.P.) és un projecte dedicat a la creació escènica contemporània que porta a Olot espectacles multidisciplinars i propostes arriscades d'una manera regular durant tota la temporada. El L.A.P. té lloc amb el públic sobre l'escenari, compartint l'espai i la proximitat amb els creadors que hi presenten els seus treballs.
www.teatreprincipal.olot.cat

La Central del Circ
La Central del Circ - Fàbrica de Creació de Circ de Barcelona és un espai per la creació d'espectacles de circ que posa a la disposició de l'artista recursos per a l'entrenament, assaig, creació, investigació i formació contínua. La Central del Circ és una iniciativa de l'Ajuntament de Barcelona gestionada per l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC). El projecte compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.
www.lacentraldelcirc.catAquí hi trobareu els enllaços relacionats amb el món de la formació en arts escèniques
Si voleu suggerir-nos un nou enllaç feu-ho a través de
aulateatre@ajmataro.cat